01/10/2011 - Γιορτή Κρασιού 2011

giorti krasiou 2011

Μεγάλο κρητικό γλέντι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 στο Πάρκο Μητέρας από την Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» με την υποστήριξη του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. 

Παρά την ελαφριά ψύχρα της βραδιάς, η πέρα από κάθε προσδοκία προσέλευση του κόσμου δημιούργησε από νωρίς μια ζεστή ατμόσφαιρα, στην οποία κυριάρχησε η μουσική, ο χορός, το άφθονο κρασί, το νόστιμο φαγητό αλλά κυρίως η καλή παρέα.

 Μια τέτοια παρέα αποτελούμενη από παιδιά του συλλόγου ξεκίνησε, στο πατητήρι που είχε στηθεί, από νωρίς το πάτημα των σταφυλιών. Πολλά και νόστιμα τα φαγητά που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές. Το γνωστό σε όλους γαμοπίλαφο έβγαινε σε καζανιές όλο το βράδυ. Συνωστισμός όλη την ώρα μπροστά από τις ψησταριές που έψηναν ασταμάτητα σουβλάκια. Ποικιλίες με ελιές, φάβα, κουκιά, πατάτες και παξιμάδια από τον παραδοσιακό φούρνο του «Μανουσάκη» συνόδευαν τα περισσότερα τραπέζια.

Λίγο πιο πέρα, εκπρόσωποι της «Ένωσης Πεζών Κρήτης», μοίραζαν στον κόσμο κρασί από τις ποικιλίες τους άλλα και μεζέδες διαφόρων προϊόντων τους, προβάλλοντας τη μεσογειακή διατροφή.
img 6152

Όλη τη νύχτα οι κανάτες και τα ποτήρια γέμιζαν από τα φλασκιά ποικιλιών κρασιού των κρητικών παραγωγών «Οινοποιϊα-Οξοποιϊα Τριποδάκη», «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας», «ΟινοΠνευματικάκη» και «Αντώνη & Γιάννη Μπαντουράκη».     

Το μουσικό πρόγραμμα άνοιξαν οι Θοδωρής Ποθουλάκης, Μανούσος Πλυμάκης και Χρήστος Βεργάκης. Ακολούθως, το γλέντι άναψε για τα καλά με το συγκρότημα των Γρηγόρη Αλυσσανδράκη και Νίκου Συνολάκη από το κρητικό κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ» ενώ για τη συνέχεια, στη βραδιά έβαλε το ιδιαίτερο χρώμα του ο Νίκος Κυριακάκης με το συγκρότημά του από το κρητικό κέντρο «ΓΑΛΑΖΙΟ».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης χόρεψαν κρητικούς χορούς τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα και ξεσηκώνοντας τον κόσμο, χόρεψαν όλοι μαζί μέχρι το τέλος της βραδιάς.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κουντούρης, οι Αντιδήμαρχοι Αλεξάνδρα ΦέγγηΆννα Γούναρη, Βασίλης Βόσσος, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωστής Σαρόπουλος, Κώστας Παϊτέρης, Σάββας Σαββίδης, Παναγιώτης Αβούρης. Χαιρετισμό έστειλε ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και νυν Βουλευτής Β’ Αθήνας Λάμπρος Μίχος. img 6152Επίσης παρευρέθησαν, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων ο Πρόεδρος Μανώλης Πατεράκης, ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Κλαουράκης, ο Κοσμήτορας Αντώνης Κολυδάκης, ενώ αργά το βράδυ έφτασαν από την Λιβαδειά τριανταπέντε μέλη του Συλλόγου Κρητών Βοιωτίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Μωράκη

Εν κατακλείδι, στο σύνολό της η εκδήλωση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως θετική και για τους διοργανωτές αλλά και για τους παρευρισκομένους, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία έστω και για λίγες ώρες να διασκεδάσουν, ενώ τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στην εξυπηρέτηση του κόσμου πρέπει να πιστωθούν στην υπόσχεση των διοργανωτών για μια ακόμα αρτιότερη εκδήλωση στη 

 

 «Γιορτή Τσικουδιάς 2011»,
   
Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011
    στην αίθουσα του συλλόγου μας.

 

 

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 24 επισκέπτες και κανένα μέλος

Friday the 26th. Design: Hostgator Coupon. Αυγουστίδης Διονύσης - Πρεντάκης Παντελής
Copyright 2012

©